Greizsirdība vai griba pēc varas?

ceturtdiena, 2009. gada 1. oktobris
Katru dienu mēs saskaramies ar cilvēku greizsirdību. Strīdi ģimenēs, uz ielas nelabvēlīgo ģimeņu kautiņi un skaļie pārmetumi..
Ir pat tāds teiciens - ja tev ļoti kut, tad esi greizsirdīgs cilvēks.
Vai greizsirdība ir laba vai slikta lieta?
No vienas puses teiksiet, ka laba, jo tad vismaz zini , ka otram cilvēkam neesi vienaldzīgs. No otras puses - pārāk liela greizsirdība var novest postā, ja tā ir pārāk saasināta jau līdz slimīgumam.
Bet vai greizsirdība vienmēr ir pamatota?
Es uzskatu, ka greizsirdība nav laba nevienā šķēlumā.
Pieņemsim, ka pāris, kas dzīvo kopā jau daudzus gadus un viņus tur kopā ne jau mīlestība pret otru , bet, piemēram, materiālais labums. Un vīrietis ir greizsirdīgs, ja uz viņa sievu paskatās cits vīrietis, izsaka komplimentu, utml. Vai tas nav privātīpašnieciskums? Un kaut kādā ziņā bailes zaudēt vadību?
Greizsirdības izrādīšana ir ne tikai mīlestības dēļ.
Vai šo īpašību nevaram aizstāt ar kādu citu īpašības vārdu?
Lai izrādītu savas rūpes un pieķeršanos otram cilvēkam, nav obligāti jābūt greizsirdīgam! Ja tu otram uzticies, tad tieši uzmanības pievēršana no citu puses tavai otrajai pusītei vajadzētu būt pagodinājumam tev! Jo tieši tā sieviete/vīrietis, ko esi iemīlējis un ir ''tava/s'', simpatizē arī kādam citam!
Greizsirdība ir tumšs vārds. Man nepatīk ar šo parādību saskarties savā ikdienā.
Vai tu esi greizsirdīgs? Un vai tava otrā pusīte tāda ir?
Ja greizsirdības vietā tu iemainītu citu vārdu, lai aprakstītu tā brīža sajūtas, kad tev liekas, ka esi greizsirdīgs, kāds tas būtu? Vai tu neatrastu vienu no variantiem arī vārdu ''privātīpašniecisms'' un ''griba pēc varas'' pār otru?

4 komentāri:

Anonīms teica...

Greizsirdība kā ēna seko mīlestībai...
Mīlestība un greozsirdība,kaut pilnīgi pretējas jūtas nav iespējamas viena bez otras.
Izrādot greizsirdību, mēs signalizējam, ka partneris ieņem ļoti svarīgu vietu mūsu dzīvē. Ja nav greizsirdības attiecībās, tad viņas vietu ir ieņēmusi vienaldzība.

Anonīms teica...

nē, ja nav greizsirdības attiecībās, tad valda absolūta harmonija, prātvēder! :)

Anonīms teica...

Tiesi taa, ja nav greizsirdibas , tad attiecibas valda absoluta harmonija, kuru nespeej ietekmeet apkartejie cilveki un nav jadoma par tadam stulbibam, kas attiecibas palenam bet efektigi iznicina ;)

Ashley Salonda teica...

Greizsirdība ir smacējoša, ne tikai smokošajam, bet arī samcētājam.
Dzīve un cilvības pazīme sajūtas un emocijas džreizēm mūs padara par vājākajmām būtnēm!

Ierakstīt komentāru