Mazie stāsti ik pēc 4minutēm

pirmdiena, 2009. gada 26. oktobris

Klausoties mūziku uz austiņām, sēžot vilcienā vai kur citur, mēs bieži vien uzburam savu skatu, kas attiecīgs tai mūzikai, ko klausāmies.

Būtībā, mēs ik pēc 4minūtēm uzburam jaunu stāstu!

Varam klausīties spāņu dziesmu un sajusties mazliet kā Spānijas kaislību pilnajās ielās, varam klausīties Astro-n-out ‘’Tā daļa Rīgas’’ un mūsu acu priekšā jau 15. Tramvajs un tā saucamā ‘’Maskačka’’.

Kad mūzika ir pārņēmusi mūs, mēs varam izdzīvot mazas 4 minūšu garas dažādas dzīves.

Mans favorīts , kas man dod enerģiju dienai, ir Nelly Furtado ‘’manos el aire’’. Ar šo dziesmu kaut kā vieglāk kājas nes uz galapunktu, gribas pasmaidīt katram pretimnācējam. Pat esmu nolēmusi iemācīties spēlēt ģitāru!

Mūzika mūsu dzīvēs daudz ko dod. Sēžot sabiedriskajā transportā vai vienkārši pieturā, ir tik daudz cilvēku, kas ir tādi paši kā tu – uzlikuši savu mūziku un iegrimuši katrs pats savā mazajā stāstā, kas ilgst apmēram 4 minūtes.

Esat dzirdējuši par tām apreibinošajām dziesmām, kas aizstāj apreibinošās vielas? Vai tas ir tikai oriģināls triks, kā pelnīt naudu vai patiešām pastāv iespēja, ka cilvēks apdullinās , klausoties šādu mūziku?

Viss ,manuprāt, slēpjas cilvēka psihē, uztverē. Ja iedomājies , ka esi slims un pats sev to iestāsti, patiess, tev parādās bieži vien temperatūra! Ko mēs gribam redzēt , mēs to bieži vien ieraugam tā vai citādi.

Vai tev dažreiz nav bijusi vēlme nenoņemt austiņas un palikt dziesmas uzburtajā pasaulē, vietā, atmosfērā?

Man ir.

1 komentāri:

Anonīms teica...

nekad,nemuzam negribas nemt nost austinas....bez tam tu itkaa dziivo pelekajaa pasaulee,visi cilveki iet kkur steidzas,a muziku liek tev apstadinaat to laiku,taa pasaule paliek krasaina un tev gribas liidot,it iipashi ja kaadu miilii,gribas tos burviigus mirkljus pavaditt kopaa ar......bet nakts viduu kad klausies kaadu no elektro lukturu gaisminas un gartam braucosas mashinas speeleejas ar gaismu ap tevi un taada sajutaa,ka tu esi on the dancefloor un gribas dejot....da koro4e,muuzika taa ir dziive,kura liek tavai ieksejai pasaulei liidot un fantazeet...

Ierakstīt komentāru